Politie observeerde moordverdachte Joop V. kort voor fatale aanrijding in Escharen

24 september 2019 om 15:32
nl
Joop V., de verdachte in een moordzaak in Roemenië, werd maandagmiddag op afstand in de gaten gehouden door de politie vlak voor hij verongelukte op de Vegetasscheweg (N321). Een observatieteam volgde hem onopvallend. Uit niets blijkt dat de bestuurder het observatieteam heeft opgemerkt, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Geschreven door

Het observatieteam was aanwezig in afwachting van toestemming vanuit Roemenië om V. aan te houden. Daarover was op dat moment overleg gaande tussen het OM in Nederland en de Roemeense autoriteiten.

'Op ruime afstand'
Het observatieteam reed 'met een normale snelheid en op ruime afstand van de verdachte' tussen het andere verkeer. Op de verbindingsweg tussen de A73 bij Cuijk en Grave reed V. met zijn auto tegen een vrachtwagen aan. Joop V. overleed ter plekke. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond.

Een vrouw uit Escharen vertelt aan Omroep Brabant dat ze de klap van het ongeluk goed kon horen. De botsing vond recht voor haar deur plaats. Ze was op dat moment thuis en liep snel naar buiten toe, waar ze vrijwel meteen werd tegengehouden door twee rechercheurs. Zij reden in twee zwarte Audi’s.

Volgens de vrouw reden de wagens niet heel hard. “Dat kun je heel goed horen bij ons op de dijk”, zo vertelt ze. De politie vertelde haar vervolgens dat ze er zo snel waren omdat ze de man volgden.

In Roemenië was een klopjacht gaande op de 47-jarige man uit Cuijk. Hij wordt daar verdacht van het ontvoeren en vermoorden van de 11-jarige Mihaela Fieraru. Sinds vrijdag waren meer dan tweehonderd mensen naar haar op zoek. Zondag werd haar lichaam uiteindelijk gevonden in een veld, een paar kilometer van haar woonplaats Gura Sutii ten noorden van de hoofdstad Boekarest.

Huiszoeking
De politie is dinsdagochtend rond elf uur in Beers begonnen met een onderzoek in het huis van Joop V.. Er zijn ruim tien agenten bij de woning aanwezig. In het huis, een boerderij, maar ook in de naastgelegen stallen wordt druk onderzoek gedaan. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt de huiszoeking gehouden 'in het kader van ondersteuning van de Roemeense politie'.

V. woont in Beers, maar bezocht Roemenië veelvuldig. Volgens journalisten in Roemenië deed V. het land zeker acht keer aan in de afgelopen twee jaar tijd.

Heb je gedachten over zelfdoding of behoefte om met iemand hierover te praten? Bel of schrijf met hulplijn 113, telefoonnummer 0900 - 0113.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.