Jongen (16) opgepakt voor verstrekken xtc-pillen aan jongeren bij zorginstelling Boxtel

24 september 2019 om 09:46
nl
De politie heeft maandagmiddag een jongen van 16 uit Nieuwegein aangehouden die ervan wordt verdacht xtc-pillen aan jongeren uit jeugdzorginstelling Koraal De la Salle in Boxtel te hebben verstrekt. Vijf jongeren, inclusief de verdachte, werden na het gebruik van de harddrugs onwel. Ze belandden in het ziekenhuis. Een van de slachtoffers was er in eerste instantie zelfs ernstig aan toe. Inmiddels zijn ze allemaal weer thuis.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Uit het onderzoek dat sinds zondagavond loopt, bleek dat de xtc-pillen vermoedelijk afkomstig waren van de jongen uit Nieuwegein. Hij was bij de instelling op bezoek. In de loop van maandag werd dit vermoeden volgens de politie bevestigd. Nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen, werd hij in opdracht van de officier van justitie aangehouden. De jongeman zit vast voor verder onderzoek, zo laat de politie dinsdagochtend weten.

Zondagavond werden vanuit de instelling in Boxtel de hulpdiensten gealarmeerd, omdat meerdere jongeren onwel waren geworden, vermoedelijk als gevolg van het gebruik van drugs. Zij werden direct naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Drie van de vijf jongeren zaten op De la Salle.

Ambulances reden af en aan
Tussen halfacht en tien uur 's zondagavond reden volgens een ooggetuige ambulances af en aan naar het terrein aan de Schijndelseweg in Boxtel. De leeftijd van de jongeren is niet bekendgemaakt. "Maar als je bij De la Salle woont, ben je onder de 18 jaar", gaf een woordvoerder van de organisatie maandag aan.

Koraal De la Salle is een zorgorganisatie voor jongeren van 6 tot 23 jaar oud die een licht verstandelijke beperking hebben, gecombineerd met ernstige gedragsproblemen of psychiatrische problemen. Woordvoerder Mehlika Schopen van De la Salle zegt 'opgelucht te zijn dat er zo snel een verdachte in beeld is'. Dat de verdachte in dezelfde leeftijdscategorie zit als hun cliënten is in ieder geval voor de volwassenen een schok. "Er is met jongeren veel over gesproken, maar daar is nog geen officiële terugkoppeling over gegeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.