Video

E-sporter, student en keeper, Dennis combineert het allemaal

24 september 2019 om 19:30
nl
Steeds meer voetbalclubs hebben niet alleen voetballers onder contract, maar ook e-sporters. Gamers die tegen elkaar strijden in het voetbalspel FIFA. Dan zie je misschien luie gamers voor je, maar niets is minder waar. De Valkenswaardse Dennis Verhoeven is e-sporter bij VVV Venlo, keept bij het eerste team van VV De Valk én hij studeert gezondheidswetenschappen.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Of hij zich ook een echte prof voelt? "Ik doe gewoon wat ik leuk vind. Ik heb hier veel plezier in en ben blij dat ik dit kan doen." Hij speelt het spelletje pas een paar jaar heel serieus, maar daarvoor speelde hij het al vaak met vrienden. Hij merkte al snel dat hij daar veel won. "Ik denk dat je een stukje talent moet hebben maar het heeft ook te maken met veel spelen en kijken hoe de rest het doet."

Vooral een mooi bijbaantje dus, want Dennis neemt zijn studie gezondheidswetenschappen erg serieus. "In het weekend speel ik minimaal zes uur, doordeweeks is het kijken wat mijn agenda toelaat qua school. Ik denk een uur of vier." Dat is lang niet zo veel uren als zijn tegenstanders, maar daar maakt Dennis zich niet zo druk om. "Ik denk dat als je te veel speelt je ook helemaal gek wordt van het spel, op een gegeven moment. Ik denk dat de juiste balans daarin vinden belangrijk is."

Bekijk in de video hoe Dennis zijn baan als e-sporter combineert met zijn studie en keepen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.