‘Dit kan zo niet langer’, brandweer maakt zich zorgen over branden bij Fire-Up

25 september 2019 om 07:47
nl
De brandweer maakt zich zorgen over de branden bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk. Dat zegt officier van dienst Sasbout Korting woensdagmorgen tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Voor de vierde keer in een week tijd moest de brandweer woensdagmorgen uitrukken voor brand bij het bedrijf. Dit keer stonden vier pallets met aanmaakblokjes in brand.

“Dit kan zo niet langer”, zegt Korting over de situatie bij Fire-Up. “De angst dat dit een keer tot een grote brand leidt, is bij ons wel aanwezig. Er moet een aangepast plan worden gemaakt.”

Containers niet de oplossing
De gemeente Oisterwijk besloot na de branden de productie van de aanmaakblokjes stil te leggen, totdat de voorraad in containers opgeslagen wordt. Dit is volgens Korting niet meer de juiste oplossing. “De broei van die aanmaakblokjes gebeurt ook in een container en dan heb je dus kans op een containerbrand. Dat moeten we niet willen.” Volgens de brandweerman is er eigenlijk maar één oplossing. De voorraad met aanmaakblokjes moet niet meer bij het bedrijf worden opgeslagen.

Rond halfacht was de brandweer vertrokken bij Fire-Up. Medewerkers van het bedrijf hebben de pallets die buiten tegen elkaar aan stonden, uit elkaar gehaald. Het gaat om ongeveer honderd pallets. Er is ook een medewerker van de gemeente Oisterwijk aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!