Tisha Volleman hoopt via WK turnen haar olympische droom waar te maken

25 september 2019 om 13:54
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Tisha Volleman
1/2 Tisha Volleman hoopt via WK turnen Olympische droom waar te maken 
Tisha Volleman is door bondscoach Gerben Wiersma opgenomen in de selectie voor het WK turnen in Stüttgart. De Eindhovense is een van de zes turnsters die vanaf vrijdag 4 oktober de Nederlandse kleuren verdedigen en deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo proberen af te dwingen. Het team bestaat verder uit Sanne en Lieke Wevers, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir en Naomi Visser.
Profielfoto van John Nelissen
Geschreven door
John Nelissen

Van de turnsters zal er één genoegen moeten nemen met een reserverol. Welke vijf er daadwerkelijk in actie komen wordt na de podiumtraining bekend gemaakt.

Bekijk hieronder de video met Tisha Volleman en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks haar leeftijd (19) maakte Volleman al het nodige mee op het gebied van turnen. Het wordt namelijk al haar vierde WK en ze heeft naast de wereld- en Europese kampioenschappen al aan verschillende nationale toernooien meegedaan. Een van de hoogtepunten van de turnster in haar carrière tot nu toe was het brons op het EK vorig jaar.

Ook haar debuut als 15-jarige zal Volleman zich nog lange tijd heugen. Op de wereldkampioenschappen in Glasgow in 2015 wisten de Oranje-vrouwen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. “Dat zijn momenten die ik nog goed koester”, aldus Volleman. Zelf viel ze toen net buiten de selectie voor de Spelen.

Kunstje herhalen
Volleman hoopt dat de Oranje-vrouwen zich tijdens het WK in Stüttgart opnieuw plaatsen voor de Spelen. Als dit lukt hoopt de turnster daar deze keer wel in actie te komen. “Eén toernooi mist nog in mijn lijstje en dat is de Olympische Spelen, dus dat is nog een droom die ik zeker heb”, zegt Volleman hierover.

Het WK turnen in Stüttgart begint op vrijdag 4 oktober en eindigt op zondag 13 oktober.

 

Wachten op privacy instellingen...