Video

Prinsessen komen samen voor koninklijke fotoshoot: 'Van mij mag het zo gek mogelijk'

26 september 2019 om 15:58
nl
Het zijn net prinsessenjurken uit de films van Walt Disney. Voor de heilige communie ontwierp Mandy van de Mortel uit Valkenswaard dit jaar meerdere jurken met veel pracht en praal. Woensdag kwamen alle communicantjes van dit jaar nog één keer bij elkaar voor een koninklijke fotoshoot in het huis van Johan Vlemmix in Eindhoven en mochten ze nog een keer hun prachtige jurk aan.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

"Ik voel me net alsof ik bij de koningin zit", zegt een van de meisjes die dit voorjaar haar communie deed in een roze jurk met een enorme sleep. Dezelfde jurk heeft ze woensdag weer aangetrokken. Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden: "Soms voelt hij zwaar en naar de wc gaan is lastig, maar gelukkig is hij wel heel erg mooi."

Ontwerpster Mandy van de Mortel is apetrots als ze alle meiden weer terugziet: "Het is mijn werk, maar ook mijn liefde."

Met alle jurken is ze weken bezig geweest en ze zijn tot in de detail afgewerkt: glitters, bloemetjes, kanten stofjes. Niets ontbreekt. Mandy: 'Van mij mag het zo gek mogelijk. Als kind was ik al over the top. Het heeft er altijd al ingezeten."

Elk jaar nodigt Mandy alle communicantjes uit voor een grote eindshow. Dit keer heeft ze gekozen voor de villa van Johan Vlemmix in Eindhoven. "Johan is een oude vriend van mij, dus dit was snel geregeld. Hier nodig ik iedereen die dit jaar een mooie jurk door mij heeft laten ontwerpen en maken. Zo van, kom een keer naar mijn wereld."

Mandy van de Mortel heeft geen winkel waar mensen een jurk kunnen uitzoeken. "Mensen weten mij wel te vinden via instagram bijvoorbeeld. Als ze dan echt iets bijzonders willen, weten ze me wel te vinden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.