'PSV maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen FC Groningen', maar blijft ongeslagen in eredivisie

25 september 2019 om 20:33
PSV heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen moeizaam gewonnen. Ondanks een technisch en tactisch overwicht zette de thuisclub de zege na de rust op het spel. Pas in de extra tijd stelde invaller Armindo Bruma de overwinning veilig: 3-1. Het lag aan PSV zelf, dat het duel nog zo lang spannend bleef.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Bekijk hieronder de analyse van clubwatcher Job Willemse en lees verder.

Wedstrijd nummer vier in twaalf dagen tijd voor PSV begon nog alleraardigst door een doelpunt van aanvoerder Pablo Rosario na twaalf minuten. Het was de eerste goal van de middenvelder in de eredivisie, al liet hij dat niet blijken. Rosario juichte zelfs helemaal niet. "Ik was er wel heel blij mee. Ik was van binnen heel blij."

Geen statement
De jonge middenvelder van PSV kreeg de afgelopen periode veel kritiek over zich heen, maar achter het niet juichen moest geen statement worden gezocht.

Bekijk hieronder de video met de reactie van Pablo Rosario en lees verder.

In de eerste helft liep PSV nog uit naar 2-0: na een goed lopende aanval van achteruit was nota bene Denzel Dumfries het eindstation dat FC Groningen-doelman Sergio Padt in de korte hoek wist te verschalken. In de tweede helft gebeurde vervolgens weinig en suste PSV zichzelf in slaap.

Aansluitingstreffer
Mede daardoor kon FC Groningen terug in de wedstrijd komen, terwijl de noorderlingen geen enkel moment aanspraak maakten op meer dan nul punten. Ex-PSV'er Ramon Pascal Lundqvist bracht de spanning na zeventig minuten terug.

Lees verder onder de tweet.

En die spanning kwam ook echt daadwerkelijk terug. Dat was te merken in het Philips Stadion, al gingen de supporters van PSV er nog eens vol achter staan. Uiteindelijk hield de ploeg van trainer Mark van Bommel stand en liep ze geen averij op in de titelstrijd, te meer daar concurrent Ajax later die avond met 5-0 van Fortuna Sittard won. Bruma maakte er zelfs nog 3-1 van in de laatste minuut, waardoor de Eindhovenaren na zeven duels nog altijd ongeslagen zijn in de eredivisie.

Bekijk hieronder de reactie van Daniel Schwaab na zijn rentree in de basis bij PSV.