Tientallen puppy's in laag uitwerpselen gevonden in Maarheeze: 'Een enorm smerige situatie' - Omroep Brabant

Tientallen puppy's in laag uitwerpselen gevonden in Maarheeze: 'Een enorm smerige situatie'

26 september 2019 om 17:00
nl
De politie heeft bij een hondenfokker op een erf aan de Panweg in Maarheze een groot aantal verwaarloosde honden puppy's aangetroffen. De dieren zaten in hokken in hun eigen uitwerpselen of liepen buiten rond in de regen. "Heel onhygiënisch."
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door

De politie kwam als eerste aan op het adres en seinde meteen de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming in. Twee inspecteurs gingen naar Maarheeze, samen met twee agenten van de dierenpolitie. Direct was duidelijk dat het ging om jonge dieren. Daarom werden ook drie dierenartsen ingeschakeld om de jonge beestjes medisch te onderzoeken.

Woordvoerder Dik Nagtegaal van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming: 'Het was een enorme smerige situatie, waarbij de puppy's in een flinke laag van hun eigen uitwerpselen stonden. Sommige honden lagen onder warmtelampen, andere niet. De dieren hadden ook wormen en dat moet meteen behandeld worden."

Alle dieren meegenomen
Direct werd rapport uitgebracht aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een uitvoerende dienst van onder meer het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. "Zij beoordeelden de situatie als onhoudbaar en daarom zijn direct alle dieren meegenomen." Op een opvangadres van de overheid worden ze tijdelijk opgevangen en krijgen ze medische zorg.

In totaal werden bij de fokker ruim veertig honden gevonden. Ongeveer zeven dieren waren volwassen, in de andere gevallen ging het om puppy's. "Van de volwassen honden had je nog kunnen zeggen: maak de boel schoon en dan kunnen ze wel blijven. Die zijn er niet zo ernstig aan toe. Maar de puppy's hebben medische zorg nodig en zijn nog zo klein dat ze niet van hun moeders gescheiden mochten worden."

Wat er verder gebeurt met de fokker is aan het OM. Hij zou zijn vertrokken op het moment dat de politie arriveerde, of net daarvoor.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.