Politie doet inval in Dongen na vondst drugsgrondstoffen in busje, drie mannen opgepakt

27 september 2019 om 21:50
De politie heeft vrijdag in Dongen twee mannen aangehouden die reden in een busje met daarin twee grote vaten voor de productie van synthetische drugs. De mannen van 45 en 26 jaar uit Kaatsheuvel reden over de Daniëlsweg in Dongen toen agenten het busje wilden controleren. Bij die controle vonden de agenten de vaten. De mannen werden vervolgens meteen aangehouden. Later vrijdagavond werd een bewoner van een huis aan de Daniëlsweg ook aangehouden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

In het huis vond de politie bij een doorzoeking meerdere spullen die gebruikt worden bij het opzetten van een drugslab. De spullen zijn in beslag genomen. Vrijdag gaf de politie al aan dat het busje met grondstoffen voor syntetische drugs de aanleiding vormde voor het onderzoek in het huis. Er was ook brandweer bij het huis aanwezig.

Een huis in Kaatsheuvel werd vrijdag ook nog doorzocht. Ook hier heeft de politie spullen in beslag genomen die volgens haar 'mogelijke bewijslast' in het onderzoek kunnen opleveren.

 

Wachten op privacy instellingen...

Wat voor grondstoffen worden er gebruikt voor de productie van synthetische drugs? Lees het hieronder:

Wachten op privacy instellingen...

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...