Alle ogen op WK gericht op Mathieu van der Poel: 'Hij is de sterkste renner ter wereld'

29 september 2019 om 12:30
Mathieu van der Poel is de grote favoriet voor de wereldtitel. (Foto: Hollandse Hoogte)
Mathieu van der Poel is de grote favoriet voor de wereldtitel. (Foto: Hollandse Hoogte)
Krijgen we na 1985 een nieuwe Nederlandse wereldkampioen? Die kans is zeker aanwezig. Mathieu van der Poel is in ieder geval de grote favoriet voor de titel. Hij baarde dit jaar opzien op de weg met onder meer winst in de Amstel Gold Race. De buitenlandse pers liep massaal uit voor 'VDP', die in de Brabander een nieuwe kampioen zien.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door

Het was dringen geblazen afgelopen vrijdag tijdens het persmoment van de Nederlandse wielerploeg. Duitsers, Fransen, Engelsen, Koreanen: allemaal kwamen ze om een glimp op te vangen van Mathieu van der Poel. "Hij is de grote favoriet", stelt de Belgische journalist Maarten Vangramberen van Sporza. "Hij heeft een fenomenaal seizoen. Die jongen heeft een talent, dat is ongelooflijk. Wij Belgen hebben ook een goede ploeg, maar ik vrees toch wel voor Van der Poel."

De te kloppen man
Niet alleen de media bestempelt Van der Poel als favoriet. Ook bondscoach Koos Moerenhout realiseert dat de ogen op zijn kopman gericht zijn. "Iedereen bestempelt hem als de te kloppen man. En dat begrijp ik wel. Hij heeft zo'n goed en constant seizoen. Hij is gewoon hartstikke goed."

Bekijk hier waarom Mathieu van der Poel de favoriet is voor de wereldtitel:

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...