Heel Brabant stond vast: boeren, zware regen en ongelukken zorgden voor honderden kilometers file

1 oktober 2019 om 08:24
nl
Op de Brabantse wegen stond rond negen uur ruim 460 kilometer file. Het was volgens de ANWB de drukste ochtendspits ooit. Na negenen namen de files snel af.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Op het hoogtepunt zorgden alle files voor ruim 1200 minuten vertraging in Brabant. In heel Nederland stond op het hoogtepunt van de extreem chaotische spits ruim 1100 kilometer file.

De files zijn vooral een gevolg van boeren die in hun voertuigen op weg zijn naar Den Haag om daar te protesteren. Tel daarbij een aantal ongelukken en de zware regenval op, en het recept voor verkeersellende was daar.

Verkeer richting de Randstad, zoals op de A16, de A27, de A2 en de A50 stond muurvast. Om de malaise compleet te maken, stonden ook veel N-wegen vast, omdat automobilisten binnendoor gingen rijden.

Klik hier voor alle files. Koen Wijn volgde in zijn programma Wakker! de situatie op de weg op de voet. Koen heeft inmiddels de blaren op zijn tong van het voorlezen van de ellenlange lijst met files. Opvallend veel luisteraars lieten weten achter de actie van de boeren te staan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.