Video

Mensen steunen actie van boeren: 'Ze hebben niet nagedacht over dat stikstof'

1 oktober 2019 om 09:25
nl
Veel mensen nemen het op voor de boeren. Die protesteren dinsdag tegen gedwongen inkrimping van de veestapel en voor een duidelijker landbouwbeleid op de lange termijn.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Vanuit het hele land rijden boeren op hun trekkers naar Den Haag, waar ze gaan protesteren op het Malieveld.

Op de poll op de website van Omroep Brabant hadden dinsdagochtend al opvallend veel mensen sympathie voor het boerenprotest: ruim 80 procent stemde voor 'Ja, want als de politiek niet wil horen, dan moet ze maar voelen'.

Groot gelijk
Ook luisteraars van het programma Wakker! betuigden hun steun. Zo zei iemand die inbelde: "Ze hebben groot gelijk, weet je. Dat komt zomaar ineens uit de lucht vallen, dat woord stikstof en daar zitten zoveel gevolgen aan, daar hebben ze niet goed over nagedacht."

Een luisteraar uit Heusden en Altena: "Ik geef de boeren groot gelijk. Ze moeten hard werken om hun kop boven water te houden. Ze werken zeven dagen in de week, dus laat ze eens met rust.

Een andere luisteraar pleitte voor veel hardere acties: "Laat ze het maar eens doen als in Frankrijk. Daar leggen ze alles plat. Boeren moeten eens leren niet meer het braafste jongetje van de klas te zijn."

Het is keihard nodig, want in Den Haag hebben ze stront in hun oren", meende een ander. "Heel goed dat ze een keer voor zichzelf opkomen. Als ik een trekker had, reed ik ook mee."

 

Van de burgemeester van Den Haag mogen maar 75 trekkers op het Malieveld. Maar daar trekken de boeren zich dinsdagochtend niets van aan. Ze rijden de hekken om met hun grote trekkers.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.