Kees (72) kon door rugblessure niet meer wandelen, maar loopt nu tiende marathon: 'Echte uitdaging'

1 oktober 2019 om 14:43
nl
Een marathon lopen is al een hele prestatie op zich, maar al helemaal als je 72 jaar bent. Toch gaat Kees Smetsers uit Spoordonk de uitdaging aan. “Het wordt mijn tiende marathon. Deze keer is het echt een uitdaging. Het wordt niet beter, alleen maar minder”, vertelt hij over zijn leeftijd. Gelukkig weet hij waar hij het voor doet.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Dat hij vorig jaar met rugklachten thuis zat, maakt die uitdaging alleen maar groter. Toen hij samen met zijn broer en een vriend vissen uit een droogliggend riviertje probeerde te redden, schoot het in zijn rug. “Zo erg dat ik niet meer kon wandelen.” Zijn fysiotherapeute vertelde hem dan ook dat hij er rekening mee moest houden dat hij misschien nooit meer kon hardlopen. “Dat zullen we nog wel zien dacht ik”, lacht hij. Heel de zomer trainde hij met zijn loopmaatjes en inmiddels kan hij alweer 31 kilometer aan.

'Gewoon gezond leven'
Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? “Gewoon gezond leven”, antwoordt hij resoluut. “Daar komt bij dat ik heel veel energie krijg door de doelgroep van de Bali Runners”, vult hij aan. Stichting Loopgroep Bali Runners is een groep van acht hardlopers uit de gemeente Oirschot. Door marathons en triatlons te rennen, proberen ze geld op te halen om het leven van Indonesische kinderen met fysieke beperkingen beter te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.