Video

Overleden zanger Thijs van der Molen regelde niets voor begrafenis, NAC-fans zamelen geld in

1 oktober 2019 om 17:25
nl
NAC-fans zamelen geld in voor de begrafenis en de rustplaats van de overleden zanger Thijs van der Molen. Hij had daarvoor zelf niks geregeld. Verder brengen supporters van de Bredase club vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC een eerbetoon. In de 80e minuut, Van der Molen werd tachtig, moet massaal applaus klinken en moet Van der Molens lied 'Breda, ik hou van jou' van de tribunes rollen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Het eerbetoon aan de zaterdagnacht overleden Van der Molen is een initiatief van de verschillende supportersgroeperingen bij NAC Breda. Ook zullen er door de supportersclubs Breda Loco's en Vak G spandoeken worden opgehangen als aandenken aan de zanger.

Breda, ik hou van jou
Thijs van der Molen verwierf in Nederland vooral faam met het liedje 'Het leven is goed in mijn Brabantse land', dat hij opnam met de band Oh Sixteen-Oh Seven. In zijn eigen Breda is de zanger echter bekender, vooral bij de jongeren, door zijn lokale hit 'Breda, ik hou van jou'. Dat lied wordt op menig feestje gedraaid en het refrein wordt met grote regelmaat op de tribunes bij NAC gezongen.

Wachten op privacy instellingen...

Geld inzamelen voor waardige begrafenis
Ook is er een initiatief van NAC-supporters om geld op te halen voor het afscheid van Thijs van der Molen, dat waarschijnlijk vrijdag plaats gaat vinden. De Bredase zanger had een schuldenlast en was niet verzekerd. "Hij moet een fatsoenlijke begrafenis krijgen", zegt advocaat Tjaard Gimbrere, één van de initiatiefnemers en vertrouwenspersoon van de familie. "Thijs was toch een icoon in Breda. We zijn bezig om te kijken hoe we dat precies gaan aanpakken."

Gimbrere zegt dat de andere initiatiefnemers onder meer Johan de Vos van café Boerke Verschuren en de verschillende supportersgroeperingen van NAC zijn. Maar Stichting Vak G, waar eenzelfde idee werd bedacht, weet bijvoorbeeld van niks. Net als de officiële supportersvereniging en de Breda Loco's.

"Het gaat allemaal een beetje langs elkaar heen en wij willen het zeker niet claimen", zegt eigenaar Johan de Vos van Boerke Verschuren. "Iedereen staat natuurlijk vrij om iets te doen en ik hoop dat iedereen mee doet. Ik vind alleen belangrijk dat het geld terecht komt waar het hoort."

Twee goede doelen
"Mensen kunnen een bedrag doneren via de het betaalmiddel qrtsjing. Als er geld overblijft, gaat dat naar twee goede doelen. Naar de Stichting Alzheimer en Nicole, de dochter van Thijs, die bezig is met een eigen stichting om een hospice op te zetten voor gehandicapte kinderen."

Geen minuut stilte
NAC heeft besloten om vrijdag niet met rouwbanden te spelen of een minuut stilte in acht nemen voor de overleden Thijs van der Molen. Zijn lied behoort tot het cultureel erfgoed van de Bredase club maar Van der Molen speelde zelf geen prominente rol in de historie van NAC, zo is de uitleg.

Wel zal NAC ook vlak voor het begin van de wedstrijd het liedje 'Breda, ik hou van jou' door de stadionspeakers laten klinken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.