De Witte Dame wordt 'stralend' middelpunt van lichtkunstfestival GLOW

2 oktober 2019 om 12:31
Omroep Brabant
GLOW 2019: impressie van Colour Symphony door lichtkunstenaars Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen (Foto: GLOW)
Omroep Brabant
Come and Grow: bezoekers kunnen een acht meter hoge 'lichtboom' laten groeien. (Foto: GLOW, George Barratt-Jones)
1/2 GLOW 2019: impressie van Colour Symphony door lichtkunstenaars Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen (Foto: GLOW)
De Witte Dame is een van de blikvangers tijdens de komende editie van lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven. Op het iconische gebouw in het centrum van de stad zal een 'compositie met licht, kleur, beweging en muziek' te zien zijn. Het thema van het bekende evenement is 'Living Colors', zo maakte de organisatie dinsdag bekend.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

GLOW, vorig jaar goed voor 750.000 bezoekers, zet dit jaar in op vernieuwing. Nieuw zijn de zogenaamde GLOWlabs waar bedrijven, kunstenaars, technici, designers, instellingen en inwoners aan vernieuwende lichtkunst werken.

Voor het derde jaar op rij is in het Philips Stadion een lichtshow te zien. De focus tijdens die show ligt op de combinatie van muziek, optredens en licht. De show is alle dagen te zien op verschillende tijdstippen: zeven uur, halfnegen en tien uur.

Hardlopen tijdens fun run
Voor iedereen die GLOW op een meer sportieve manier wil ervaren, is de GLOWrun van vijf kilometer op zaterdag 16 november. Deze 'fun run' start en eindigt bij het Philips Stadion.

Het evenement wordt dit jaar gehouden van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 november.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...