Video

Wethouder traint voor Singelloop Breda: 'Heb gehoord dat het qua sfeer niet te overtreffen is'

2 oktober 2019 om 12:00
nl
Als haar achillespezen willen blijven meewerken, dan rent wethouder Greetje Bos van Breda komende zondag haar eerste Singelloop. Duizenden deelnemers banen zich dan een weg door de binnenstad, aangemoedigd door minstens evenzoveel mensen langs de kant. "Ik heb gehoord dat het qua sfeer niet te overtreffen is, dus dat ga ik beleven", aldus een fanatieke Bos.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Als in de nazomer het kwik begint te dalen, wordt het in het Mastbos in Breda steevast drukker met trainende hardlopers. Want in het najaar staan er veel wedstrijden en recreatieve lopen op het programma. De Singelloop staat bij veel sportievelingen hoog op het lijstje.

De eerste keer
Het is een beetje een traditie dat ook de gemeenteraadsleden van Breda meedoen. Met een eigen bedrijfsteam én met leden van het college. Zo liep burgemeester Paul Depla al vaker mee en gaat hij dit jaar voor de halve marathon.

Maar voor wethouder Greetje Bos is het haar eerste deelname aan de Singelloop. Ze is er helemaal klaar voor, laat ze weten tijdens een trainingsronde.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.