Ziekenhuispersoneel staakt in Amphia ziekenhuis, mogelijk operaties en afspraken geannuleerd

2 oktober 2019 om 16:07
nl
Medewerkers van een aantal afdelingen van het Amphia ziekenhuis in Breda en Oosterhout gaan aanstaande dinsdag 8 oktober actievoeren voor een betere cao. Ze draaien die dag een zogenaamde zondagsdienst. Dat houdt in dat er een kleinere bezetting is en dat alleen spoedgevallen en bestaande patiënten worden behandeld.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Helaas kan niet voorkomen worden dat bepaalde patiënten de gevolgen merken van deze zondagsdienst. Het kan zijn dat de afspraak, behandeling of operatie niet door kan gaan. Dat vinden wij vervelend voor onze patiënten. Alle patiënten die het betreft worden persoonlijk geïnformeerd”, schrijft het ziekenhuis in de aankondiging.

Veilig
De zondagsdienst geldt op de locaties Molengracht en Langendijk te Breda en de locatie Pasteurlaan te Oosterhout. De vakbonden melden dat voorop staat dat de patiënt veilig is en blijft, ook tijdens de zondagsdienst. Verloskundige-, oncologische- en spoedzorg gaat altijd door.

Later in de week nemen de ziekenhuizen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Hoorn, Purmerend en Amsterdam het stokje over in de estafetteactie voor een betere cao.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.