‘Behulpzame’ vrouw steelt 80.000 euro van haar 75-jarige buurvrouw - Omroep Brabant

‘Behulpzame’ vrouw steelt 80.000 euro van haar 75-jarige buurvrouw

2 oktober 2019 om 16:24
nl
De politie heeft afgelopen maandag een 59-jarige vrouw uit Breda gearresteerd voor verduistering. De vrouw zou 80.000 euro hebben gestolen van haar 75-jarige hulpbehoevende buurvrouw, voor wie zij de boodschappen deed.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De vrouw wist haar bejaarde buurvrouw volledig te isoleren, zegt de politie. Het slachtoffer had haar pincode en pinpas toevertrouwd aan de buurvrouw, die er boodschappen mee zou doen en zou zorgen voor ‘leefgeld’.

Hulpverleners sloegen eind 2018 alarm toen bleek dat rekeningen van het slachtoffer niet meer konden worden betaald en zij haar woning dreigde te verliezen. De hulpverleners brachten samen met een maatschappelijk werker de situatie van het slachtoffer in kaart. Daarna volgde aangifte bij de politie.

De politie onderzocht de zaak maandenlang en arresteerde de vrouw deze week. Ze wordt ervan verdacht zonder toestemming van het slachtoffer een groot geldbedrag te hebben opgenomen van de rekening van het slachtoffer.

Telefoon gestolen
Ook wordt ze ervan verdacht verschillende dubieuze aankopen en betalingen te hebben gedaan met het geld. Daarnaast wordt de Bredase ervan verdacht op valse wijze een betaalaccount op internet te hebben geopend op naam van het slachtoffer. Mogelijk heeft ze hiervoor een mobiele telefoon gestolen uit het huis van de 75-jarige vrouw. In totaal zou ze ruim 80.000 euro hebben weten te verduisteren.

De vrouw zit vast en de politie onderzoekt wat er met het geld is gebeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone