Video

Hallvar Thoresen kijkt uit naar weerzien met PSV: ‘Maar laat Rosenborg maar winnen’

2 oktober 2019 om 20:23
nl
PSV is neergestreken in het Noorse Trondheim voor de Europa-Leaguewedstrijd tegen Rosenborg BK. En in het Scandinavische land komt PSV een oud-bekende tegen: Hallvar Thoresen. De voormalig spits is tegenwoordig hoofdscout bij Rosenborg en kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club. “Maar laat Rosenborg deze wedstrijd maar winnen, zodat uiteindelijk beide clubs door kunnen gaan.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Het gaat goed met de inmiddels 62-jarige Thoresen, die nog altijd de meest scorende buitenlandse speler in de eredivisie is (152 goals). Nog druk aan het werk in de voetbalwereld, maar PSV is hij allerminst vergeten. “Ik spreek nog vaak met wat oud-vrienden uit Nederland. Zo heb ik nog geregeld contact met Willem II-trainer Adrie Koster en had ik veel contact met Jurrie Koolhof. Die sliep hier nog al eens als hij in Noorwegen was. Jammer genoeg is hij veel te vroeg overleden.”

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Gemiddeld eens per jaar brengt Thoresen een bezoekje aan Eindhoven voor de PSV-reünie, al kijkt hij niet elke wedstrijd. “Ik ben PSV vooral goed gaan volgen na de loting. Aanvallend zijn ze ontzettend sterk en achterin hebben ze het goed op orde met een goede organisatie.”

"Wat het gevaar van Rosenborg is? Ik mag niet te veel verklappen, hé",

Teleurstellend
“Maar je moet Rosenborg ook zeker niet onderschatten”, waarschuwt Thoresen. Rosenborg BK is de recordkampioen van Noorwegen met 25 landstitels. Maar kijkend naar de stand in de Eliteserien, de Noorse eredivisie, zal PSV niet direct bang worden van de Noren. Rosenborg staat namelijk na 23 wedstrijden op een teleurstellende vierde plek.

"Laat Rosenborg donderdag maar winnen en dan hopen dat beide ploegen doorgaan naar de volgende ronde",

Maar volgens Thoresen lag dat vooral aan een slechte seizoenstart, toen Rosenborg niet wist te winnen tijdens de eerste vijf wedstrijden. Nu zijn de resultaten van Rosenborg steeds beter en ook het spel verbetert, al zullen ze in Europees verband anders voor de dag komen dan in de eigen competitie, denkt Thoresen. “Ze zullen donderdag wat meer vanuit de counter spelen, terwijl ze juist in de competitie heel veel de bal hebben. Daar moet PSV wel rekening mee houden.”

Luister hieronder het gesprek dat Kristian Westerveld voor Afslag Zuid had met Hallvar Thoresen in de aanloop naar het duel tussen Rosenborg en PSV.

Gevaar
Maar wat is het gevaar van Rosenborg? “Ik moet niet te veel verklappen, hé”, aldus een lachende Thoresen. “Laat ik het zo zeggen: het team is goed georganiseerd met een goede doelman. Verder heeft Rosenborg een ervaren ploeg met veel loopvermogen. Voorin staan een aantal spelers met individuele kwaliteiten die een wedstrijd kunnen beslissen.”

Thoresen verwacht dat PSV donderdag veelvuldig aan de bal zal zijn. "Maar ik hoop toch dat Rosenborg wint. Dat zou mooi voor de spanning in de groep zijn en daardoor bestaat de kans dat beide clubs doorgaan."

Bekijk hieronder wat PSV-trainer Mark van Bommel verwacht van Rosenborg BK.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.