Video

Roken verbieden op terrasjes? De Brabanders zijn er nog niet uit

3 oktober 2019 om 13:36
nl
Nu rookruimtes verboden zijn in de horeca, mag bij restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden alleen nog op het terras gerookt worden. Moet de sigaret ook daar in de ban? Brabanders zijn daarover flink verdeeld.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Voor rokers is het tegenwoordig altijd terrasweer. Ook op deze grijze, frisse donderdag in het centrum van Eindhoven. Omroep Brabant vroeg rokers én niet-rokers: wel of geen rookvrije terrasjes?

45,7 procent van de Brabanders is het eens met een verbod voor het roken op een terras. Een paar procent minder: 41,7 procent is het oneens met deze kwestie. 12,5 procent heeft over deze discussie geen mening. Dit blijkt uit een enquête-onderzoek van Kieskompas.

Vorige week deed de Hoge Raad de rookruimtes in de horeca definitief in de ban. Door die uitspraak zijn rookruimtes in cafés, discotheken en andere horecagelegenheden per direct verboden.

Eigen keuze
Horeca-eigenaren mogen zelf beslissen of er op hun terras nog wel gerookt mag worden. Volgens de antirook-organisatie Clean Air Nederland kiezen eigenaren steeds vaker voor een rookvrij terras omdat hier vraag naar is vanuit de gasten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.