Vrachtwagenchauffeurs veroorzaken problemen bij snelwegen, een chauffeur aangehouden

4 oktober 2019 om 08:36
nl
Vrachtwagenchauffeurs zijn donderdagnacht massaal de fout ingegaan langs verschillende snelwegen in Brabant. Ze stonden geparkeerd waar dit niet mag. Eén chauffeur maakte het helemaal bont. Die parkeerde zijn bulkwagen - nadat was weggestuurd van de A58 bij Oirschot - even verderop waar hij ook niet mocht staan.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Toen hij daarop werd aangesproken, weigerde hij te vertrekken. De politie werd ingeschakeld en hij is aangehouden. De truck is geborgen. "Alle kosten worden op de betrokkene verhaald."

Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat moest hij 'tal van vrachtwagenchauffeurs wegsturen' van de A58 bij Oirschot.

Wachten op privacy instellingen...

Helemaal raak was het bij de nabijgelegen verzorgingsplaats Kriekampen. Daar moest hij vijf truckers wegsturen, die hun vrachtwagen hadden geparkeerd naast de afrit. Zij zijn naar een juiste parkeerplek doorverwezen.

Wachten op privacy instellingen...

Gevaarlijk in het donker
Ook op de A58 bij Moergestel stond een truck gevaarlijk geparkeerd. Ook die bestuurder is weggestuurd.

Wachten op privacy instellingen...

Op de A67 stonden twee vrachtwagens langs de toerit naar Liessel. "Zij stonden gevaarlijk in het donker, tegen de kantstreep." Ook deze chauffeurs zijn door de weginspecteur van Rijkswaterstaat weggestuurd.

Wachten op privacy instellingen...

Vastrijden in de berm
Verderop, op de A67 naar Venlo, waren zeven trucks geparkeerd op pechhavens. Ook deze chauffeurs zijn doorverwezen naar een juiste parkeerplaats. Een oplegger stond zo geparkeerd dat er volgens de weginspecteur sprake was van serieus gevaar. "Die stond met de achterkant van zijn oplegger op de vluchtstrook."

Op de A2 bij Liempde reed een vrachtwagen zich vast in de berm langs de verbindingsweg naar een parkeerplaats. De parkeerplaats was hierdoor niet te bereiken. Een zware berger moest worden opgeroepen om de truck daar weg te krijgen.

Wachten op privacy instellingen...

Feestdag in Duitsland
Rijkswaterstaat deed deze controles in samenwerking met de politie omdat vrachtwagens Duitsland niet in mochten vanwege een feestdag in Duitsland. "Wij zetten dan extra mensen in om te controleren of vrachtwagens op de juiste plekken staan. Vrachtwagens wachten in de buurt van de grens tot ze Duitsland weer in mogen en dan is het extra druk", vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Vrachtwagenchauffeurs benadrukken dat er volgens hen ook veel te weinig parkeerplaatsen zijn waar ze hun vrachtwagens kunnen parkeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!