Amphia Ziekenhuis heeft last van storing, operaties opgeschort

4 oktober 2019 om 09:12
nl
Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft last van een storing in het data- en telefonienetwerk. De problemen begonnen vrijdagochtend rond halfacht. "Hierdoor is het Amphia telefonisch niet bereikbaar en hebben medewerkers beperkt toegang tot onder meer patiëntendossiers", laat een woordvoerster weten. Wat de storing veroorzaakte, is niet bekend. De locatie in Oosterhout kampt met dezelfde storing.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De spoedeisende hulp van de Amphia-locatie Molengracht is gewoon open. "Geplande operaties in de operatiekamer zijn op dit moment even opgeschort, omdat we niet bij de patiëntendossiers kunnen. Mensen worden persoonlijk geïnformeerd. De afspraken bij de poliklinieken gaan op dit moment door."

Bij heel grote trauma's worden patiënten doorgeleid naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg of het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal of Bergen op Zoom.

'We kregen koffie voor de moeite'
De woordvoerster spreekt van een 'vervelende situatie'. Het ziekenhuis doet er alles aan het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. "Wij kunnen helaas nu nog niet aangeven hoe lang het zal duren voordat het probleem is opgelost. Per afdeling bekijken we wat de gevolgen voor de patiënten zijn. Acute operaties gaan natuurlijk gewoon door, maar het operatierooster dat we hadden voor deze dag valt niet meer in te halen."

Volgens een van de aanwezigen was het 'best wel druk' in het ziekenhuis op het moment dat de storing uitbrak. "De wachtkamers stroomden vol, maar het personeel moesten de mensen zeggen dat er een storing is en dat ze niet konden helpen. We kregen koffie voor de moeite. Sommige mensen kregen de vraag of ze wilden wachten, anderen werden naar huis gestuurd. Er werden gegevens gedeeld en dat was het. Het was wel een beetje crisis."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.