Koolmonoxide vrijgekomen bij verborgen shishalounge: hoogzwangere vrouw moet huis verlaten

4 oktober 2019 om 11:23
nl
In het Eindhovense stadsdeel Woensel is afgelopen woensdag een 'verborgen' shishalounge ontdekt. Dit gebeurde tijdens een grote ondermijningsactie van de gemeente, politie, RDW en Belastingdienst. De ruimte voldeed niet aan de veiligheidseisen, ook werd er 14.650 liter lachgas gevonden en in beslag genomen.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De shishalounge kwam aan het licht tijdens een controle van dertien panden aan de Kruisstraat en rond de Woenselse Markt. Het zat verstopt achter de deur van een reguliere eetgelegenheid. Die mag wel open blijven, omdat de eigenaar hiervoor een vergunning heeft. Het 'shishadeel' is direct gesloten.

Hier werd een veel te hoge waarde van koolmonoxide gemeten. Ook was de zaak niet brandveilig en had het een slechte bouwkundige staat. Het pand is ontruimd en gesloten, omdat de afzuiginstallatie niet aan de veiligheidseisen voldeed. Er waren 25 tot dertig personen aanwezig. Niemand is aangehouden.

Zwangere vrouw
Ook een woning boven de lounge is op slot gegaan. Een hoogzwangere vrouw die boven de verborgen lounge woonde, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze kan niet meer terug naar huis en verblijft voorlopig in een hotel.

De ondermijningsactie van woensdag nam de hele middag en avond in beslag. Hierbij werd ook het verkeer gecontroleerd, werden openstaande belastingschulden nagegaan en meerdere panden bezocht. Uiteindelijk is bijna 50.000 euro belastinggeld geïnd, zijn vijftien auto's in beslag genomen en kregen 58 automobilisten een boete voor onder meer bellen achter het stuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.