Video

Olympische Spelen lonken voor Nadine Broersen na WK op anderhalf been

4 oktober 2019 om 17:01
nl
Ondanks een kuitblessure net voor het einde van de laatste afstand op het WK heeft meerkampster Nadine Broersen het goed gedaan. Ze werd op karakter zesde. Ook meerkamper Pieter Braun uit Terheijden deed het goed met de zevende plek. Door hun goede prestaties lonkt voor beide atleten deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio.
Geschreven door

Hoewel Nadine Broersen geblesseerd raakte, was ze zo trots op haar zesde plek, dat ze per se de traditionele ereronde in een rolstoel wilde doen. "Die ereronde moest en zou ik meedoen. Dat momentje wilde ik echt pakken, zei de Dongense.

'Een beetje onwerkelijk'
"Ik kreeg tijdens de laatste 150 meter van de afsluitende 800 meter een tik op mijn kuit. Ik dacht toen alleen: ik moet en zal finishen. Waarschijnlijk zit er een scheurtje in mijn kuitspier maar ik kan nu alweer zonder krukken lopen, dus het valt een beetje mee."

De zesde plaats voelde voor Broersen 'een beetje onwerkelijk'. "Ik had hier gehoopt op de top tien of misschien de top acht. Zesde, nee dat had ik niet durven hopen."

Kijk in de video hieronder hoe het Nadine Broersen verging na de finish, met ook reactie Pieter Braun.

Olympische Spelen
Officieel is het nog niet, maar door de goede prestaties op het WK kunnen Broersen en Braun de Olympische Spelen bijna niet meer mislopen. "Ik kan eindelijk eens zeggen dat ik een tienkamp heb meegedraaid in de mondiale top en niet als toeschouwer heb meegedaan", zei Braun na afloop. "Dat is pure winst en het kan nog beter."

Broersen gaat er vanuit dat ze volgend jaar gewoon erbij is in Tokio. "Ik kwam een paar punten tekort om hier direct de limiet te halen, maar er is ook nog een soort rankingsysteem op basis waarvan je je kan kwalificeren. Daarop sta ik zo hoog dat ik voor 95 procent al zeker ben van deelname. Als ik fit ben, sta ik volgend jaar in Tokio."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.