Massaal eerbetoon NAC-supporters voor overleden Thijs van der Molen

BREDA - Supporters van NAC Breda hebben vrijdagavond een eerbetoon gebracht aan de deze week overleden Thijs van der Molen. In de tachtigste minuut ging het publiek massaal staan en klonk er applaus. Van der Molen overleed op 80-jarige leeftijd.

Van der Molen is de vertolker van het populaire NAC-lied 'Breda, ik hou van jou'. Na het applaus werd dit lied massaal gezongen door de NAC-supporters.

 

De geboren en getogen Bredanaar werd vooral bekend door het nummer ‘Het leven is goed in m’n Brabantse land’, dat hij veertig jaar geleden wereldberoemd in onze provincie maakte met de band Oh Sixteen-Oh Seven uit Prinsenbeek.

 

 

 

Veel feestnummers
Verder schreef en zong hij veel carnavals- en andere feestnummers, waaronder ‘Drinke tottemezinke’. Zijn eigenlijke achternaam is Termohlen. Hij was kroegbaas in het stadsdeel Ginneken en een fervent NAC-fan waar hij nog geregeld kwam.

LEES OOK: Overleden zanger Thijs van der Molen regelde niets voor begrafenis, NAC-fans zamelen geld in

Op initiatief van de supporters was er een inzameling georganiseerd om de uitvaartkosten te betalen. Van der Molen was daar niet voor verzekerd.

Meer over dit onderwerp:
BREDA THIJS VAN DER MOLEN NAC BREDA VOETBAL