'Steven Bergwijn staat op bij PSV en helpt ploeg over dode punt heen tegen VVV'

6 oktober 2019 om 19:44
PSV houdt gelijke tred met Ajax. De Eindhovenaren hadden het in eigen stadion een helft lang moeilijk met VVV-Venlo. Na rust namen ze alsnog afstand: 4-1. Die overwinning droeg PSV op aan Mohamed Ihattaren. De vader van de 17-jarige middenvelder, die enige tijd ziek was, overleed zondagochtend.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

PSV voetbalde dus zonder Mohamed Ihattaren. 'Mo, stay strong' stond op een spandoek in het Philips Stadion, waar voor aanvang van het duel iedereen een minuut stil bleef. Steven Bergwijn brak de score na iets meer dan een uur open en droeg zijn treffer op aan zijn jongere ploeggenoot.

Bekijk hieronder de reactie van Steven Bergwijn en Michal Sadilek over Mohmed Ihattaren en lees verder.

De Eindhovenaren liepen na de bevrijdende treffer van Bergwijn nog uit naar een 4-1 overwinning dankzij doelpunten van Denzel Dumfries en Donyell Malen (twee keer).

PSV sloot met de 4-1 overwinning het blok van zeven wedstrijden positief af. Er werd in die zeven partijen niet verloren en met zes overwinningen kan Mark van Bommel meer dan tevreden zijn. Het spel van de Eindhovenaren kent nog wat gebreken, maar als die eerste goal eenmaal valt, is PSV levensgevaarlijk.

Bekijk hieronder de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees verder.

Willem II - AZ 1-1
Willem II had meer verdiend tegen AZ, dat dit seizoen zo goed voor de dag komt. De Alkmaarse ploeg had in het eerste half uur nog wel een overwicht, maar alleen Teun Koopmeiners kwam, uit een strafschop, tot scoren. Hij mocht aanleggen na een overtreding van Dries Saddiki op Myron Boadu.

Na de rust maakte Willem II een frissere indruk. Keeper Marco Bizot hield het vermoeide AZ overeind, ook dankzij de lat en pijnlijke missers van Vangelis Pavlidis, onder meer vanaf de stip.

Bekijk hieronder de reacties van de Pavlidis op het missen van de strafschop en andere kansen.

FC Groningen - RKC 3-0
RKC was al de slechtste starter in de eredivisie van deze eeuw; ook de negende competitiedag heeft de Waalwijkse ploeg geen overwinning opgeleverd. Het team van Fred Grim verloor vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 3-0. Bij rust was het al 2-0.

Bekijk hieronder de analyse van RKC-watcher John Nelissen en lees verder.

Eén van de doelpunten werd gemaakt door een voormalig speler van RKC, Charlison Benschop. De aanvaller maakte twaalf jaar geleden bij de Waalwijkse club zijn debuut in het betaald voetbal. De geel-blauwen kwamen toen uit in de eerste divisie.

Eén puntje
Na negen competitieronden in het huidige seizoen heeft RKC één schamel puntje en een doelsaldo van acht treffers voor en 29 tegen. Het aantal tegendoelpunten is bijna historisch hoog. Grims equipe liep ook nog drie gele kaarten op: voor Hannes Delcroix, Stanley Elbers en Daan Rienstra.

Bekijk hieronder de reactie van RKC-aanvoerder Daan Rienstra en lees verder.

Effectief FC Groningen
RKC kende een sterke openingsfase, maar de Waalwijkers vergaten zichzelf te belonen. Stanley Elbers en Dylan Vente zagen hun inzet gekeerd worden door de sterk keepende Sergio Padt. Tegen de verhouding in kwam FC Groningen op voorsprong en vervolgens had RKC weinig meer te vertellen. De Groningers gingen namelijk wel effectief met de kansen om en liepen makkelijk uit naar 3-0 door doelpunten van Mike te Wierik, Benschop en Gabriel Gudmundsson.

RKC komt volgende week - net als alle andere eredivisieclubs - niet in actie vanwege de interlandperiode. De ploeg van Grim heeft er zichtbaar behoefte aan.

Bekijk hieronder de reactie van RKC-middenvelder Clint Leemans na afloop.