Twee vrouwen uit Steenbergen vast in verband met verdwijning Belg, mogelijk gewelddadig misdrijf

5 oktober 2019 om 11:01
nl
Twee vrouwen van 18 en 39 jaar oud zijn zaterdagochtend aangehouden in een huis in hun woonplaats Steenbergen. Ze zouden wat te maken hebben met de verdwijning van Johan Van der Heyden. Deze man komt uit Lint, een plaats onder Antwerpen, en wordt sinds vier maanden vermist. Op een woonwagenkamp in Steenbergen zijn zaterdag een huis en garagebox minutieus onderzocht op bijvoorbeeld bloedspatten, omdat daar mogelijk een gewelddadig misdrijf is gepleegd, zo meldt een woordvoerder van de politie.
Geschreven door

De politie had eerst op het kamp aan de Westlandse Langeweg naar de twee verdachten gezocht, voordat ze de vrouwen elders in de gemeente oppakte.

De 56-jarige Van der Heyden verdween op 2 juni vanuit zijn huis in Lint en is sindsdien spoorloos. Volgens een politiewoordvoerder leidde het onderzoek van de Belgische recherche naar Nederland. Er wordt vanuit gegaan dat de man naar ons land is gereden.

'Concrete aanwijzingen'
De politie Midden-en West-Brabant is er sinds een week of twee intensief mee bezig, omdat concrete aanwijzingen naar onze provincie leidden, zo verduidelijkt een woordvoerder. Er zijn twintig man op de zaak gezet. De zegsman kan niet bevestigen dat de verdachten een vrouw en haar dochter zijn.

Evenmin kan hij duidelijkheid geven over de eventuele relatie van de vrouwen met Van der Heyden. Hij reageerde verder verrast op een suggestie van de Gazet van Antwerpen dat het tweetal gelinkt zou zijn aan een criminele motorbende.

Wachten op privacy instellingen...

De aanhouding van beide verdachten gebeurde in samenwerking met de Belgische politie. De vrouwen zitten in beperking en ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Wachten op privacy instellingen...

Bij het grondige sporenonderzoek in Steenbergen worden medewerkers van de tactische en forensische recherche ingezet. Ook is een speurhond ingezet. Het onderzoek duurt zeker nog tot aan het einde van de dag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.