Pjipje ontstond op de zolderkamer van Loes en nu hoopt ze dat het de nieuwe Mickey Mouse wordt

6 oktober 2019 om 13:37
De creatie Pjipje van kunstenaar Loes van Delft prominent op tafel bij KRAAK.
De creatie Pjipje van kunstenaar Loes van Delft prominent op tafel bij KRAAK.
Met cartoon-figuur Pjipje verovert kunstenaar Loes van Delft (28) uit Drunen de wereld. Dat Pjipje prijkte op een jack dat werd gedragen door zanger Justin Bieber heeft hierbij zeker een rol gespeeld. Van Delft hoopt dat Pjipje het figuur wordt waardoor heel de wereld haar uiteindelijk zal kennen. "Pjipje is wat ik groot wil maken. Een soort Mickey Mouse. Een beeld dat iedereen kent."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

“Maar met kunst kun je niks plannen”, vertelt Van Delft zondag in de talkshow KRAAK. Ze blikt terug op hoe het allemaal begon op haar zolderkamer in Drunen. Daar zat ze te tekenen in haar eentje, maar ze wilde dat haar werk wereldwijd werd gezien. En dus ging ze aan de slag op Facebook en Instagram. “Daar ben ik mijn eigen galerie gaan maken”, zegt ze.

Niet zonder succes. Op Instagram heeft ze inmiddels negentigduizend volgers. Dit terwijl ze op school en ook later toch vooral hoorde ‘ben je nou nog altijd bezig met die stomme poppetjes’. “Grow up!”

Lees verder na het fragment uit de talkshow KRAAK.

Wachten op privacy instellingen...

Via de vader van Justin Bieber hoorde Van Delft vorig jaar dat de Canadese zanger groot fan van haar werk is. Ze beschilderde vervolgens twee jassen voor hem. Even later werd Bieber gespot in een leren jack met daarop Pjipje. Van Delft schreeuwde het uit.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...