NAC is na protest bereid te bekijken waar de veiligheid van de supporters beter kan

7 oktober 2019 om 15:31
Protestactie bij NAC.
Protestactie bij NAC.
NAC wil in gesprek gaan met de harde kern van de supporters naar aanleiding van de protestactie van zondagavond. Die hingen spandoeken op omdat zij boos zijn over de gang van zaken na het duel NAC-NEC afgelopen vrijdag. Supporters werden na afloop bekogeld en bespuugd door bezoekende Nijmeegse fans. NAC vindt het protest overdreven, maar wil de situatie wel verbeteren.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Na de wedstrijd NAC-NEC zochten de bezoekende Nijmeegse fans de confrontatie op met de NAC-aanhang achter Vak G. Die kwam er niet omdat er een hek tussen staat, maar wel werd er volgens de NAC-supporters gespuugd en werd er bier en vuurwerk over het hek gegooid. Op een plaats waar ook kinderen en ouderen aanwezig waren. Volgens hen ligt een oorzaak in het falende veiligheidsbeleid van NAC.

Waarschuwing
De harde kern waarschuwt met de protestactie voor een scenario zoals de thuiswedstrijd tegen Willem II, vorig jaar oktober. Toen liep het na afloop volledig uit de hand en werden er uiteindelijk veel arrestaties verricht en stadionverboden uitgedeeld aan NAC-supporters.

NAC wil mondeling niet reageren en laat het bij een bericht van directeur Luuc Eisenga op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...