Dennis Struijk werd geliquideerd in Best: twee verdachten aangehouden na jarenlang onderzoek

EINDHOVEN - De politie heeft maandag twee Zaandammers van 28 en 31 aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de liquidatie van Dennis Struijk. Struijk werd in 2017 doodgeschoten in zijn auto in Best.

De politie is nog op zoek naar een derde verdachte. Het onderzoek loopt dus nog. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere mensen worden aangehouden die meer weten over de zaak.

LEES OOK: Dennis Struijk moest dood [TIJDLIJN]

De toen 35-jarige Eindhovenaar speelde volgens de politie een rol in het zware criminele circuit. Hij overleefde meerdere liquidatiepogingen, zoals in 2015 op de parkeerplaats van de Albert Heijn in Mierlo-Hout. Twee maanden later werd hij thuis opgewacht door mannen met kalasjnikovs, maar zouden de wapens dienst hebben geweigerd.

In 2016 werd hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij vlak voor zijn huis aan de Sint Petrus Canisiuslaan werd beschoten. Struijk overleefde de liquidatiepoging alweer. Omroep Brabant noemde hem eerder 'de kat met de negen levens'.

Geen bescherming
Struijk weigerde na drie liquidatiepogingen politiebescherming. Om de veiligheid van zijn buurtbewoners te waarborgen, kreeg Struijk een gebiedsverbod voor zijn eigen wijk. Hij mocht uiteindelijk zes maanden lang zijn Eindhovense woning niet in, tot het definitief misging in de buurt van zijn nieuwe huis in Best.

LEES OOK: Camerabeelden van schutter in moordzaak Dennis Struijk getoond in Bureau Brabant

Het Openbaar Ministerie loofde vorig jaar nog 20.000 euro voor de gouden tip die ertoe leidde dat de moordenaar(s) van Dennis Struijk werd(en) gepakt. Iets daarvoor werden er al beelden van de schutters getoond in Bureau Brabant. En er was nog een derde persoon die in een vluchtauto zat.

Vorig jaar werd al duidelijk dat het spoor naar Zaandam leidde.

Het is nog niet duidelijk hoe de politie uiteindelijk de twee Zaandammers op het spoor is gekomen.