Ouders van Ximena Knol, die zelfmoordpoeder gebruikte, klagen psycholoog aan

8 oktober 2019 om 08:19
nl
De ouders van Ximena Knol uit Uden, die een einde aan haar leven maakte door een dodelijk poeder te nemen, vinden dat haar psycholoog ernstig nalatig is geweest. Dat heeft hun advocaat, Sébas Diekstra, laten weten. Hij begint een procedure om vervolging van de psycholoog af te dwingen. Volgens de ouders zou die psycholoog hun wanhopige dochter aan haar lot hebben overgelaten, nadat ze aangaf zichzelf te willen doden.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De 19-jarige Ximena beëindigde haar leven begin vorig jaar met een middel dat ze op internet had gekocht. Haar ouders deden in december aangifte tegen de psycholoog wegens dood door schuld. Volgens hen liet ze na de behandeling van Ximena te intensiveren, terwijl deze had aangegeven suïcidaal te zijn. Ook werden de ouders niet ingelicht.

Het Openbaar Ministerie (OM) zag afgelopen zomer af van een strafrechtelijk onderzoek omdat ‘een redelijk vermoeden van schuld’ ontbrak. Daarom nemen de ouders nu zelf het initiatief tot vervolging. Ondertussen zijn ze ook druk doende om via een door hen opgerichte stichting zelfdoding bespreekbaar te maken op scholen. Ze zijn hiervoor een geldinzamelingsactie begonnen. Ook is er een, volgens Ximena's vader Randy, goed gesprek geweest met minister Hugo de Jonge.

Zelfmoordmiddel
Na de dood van Ximena Knol bracht Omroep Brabant in beeld hoe makkelijk het was om aan het poeder te komen, door dat undercover aan te schaffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.