Intertoys-winkeliers gaan verder als Jase& Joy: 'Winkel en webshop gaan prima samen'

9 oktober 2019 om 06:30
nl
Eigenaar Mark Schoones van de gloednieuwe Jase& Joy in Veldhoven moet zelf ook nog even wennen aan de nieuwe naam. Hij is de derde uit een generatie die al vijftig jaar een goedlopende speelgoedwinkel in Veldhoven heeft. Verder gaan onder de vleugels van Intertoys ziet hij niet zitten. Er is te weinig vertrouwen in de investeerder die de noodlijdende keten overnam.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Schoones hoort bij een groepje van zeven ondernemers dat ervoor kiest om onder de nieuwe naam verder gaan. Vijf daarvan komen uit Brabant, uit Veldhoven, Eindhoven, Deurne, Gemert en Budel. Een nieuw contract met Intertoys zagen de ondernemers niet zitten omdat er te veel onzekerheden waren.

Kinderen gaan testen
De winkeliers willen het onder de nieuwe vlag anders en beter gaan doen. Achter de schermen is maandenlang gewerkt aan het concept. De verbouwing en nieuwe indeling van de winkel zijn nog in volle gang. In de nieuwe opzet gaan kinderen straks zelf speelgoed testen in de winkel.

In Veldhoven zijn daarvoor al acht aanmeldingen. Ook hoopt de winkel met de nieuwe naam weer tieners te trekken. Die komen niet als er 'speelgoed' of 'toys' in de naam staat, is de gedachte.

Social media
De figuurtjes Jase en Joy worden veelvuldig ingezet op social media. De verhaaltjes erom heen moeten mensen naar de winkel trekken. Met een traditionele winkel, een dik speelgoedboek en een goede webshop denkt de nieuwe keten toekomstbestendig te zijn. Een winkel en webshop gaan volgens eigenaar Schoones prima samen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.