'Daantje' scoort voor Oranjeleeuwinnen in honderdste interland

8 oktober 2019 om 22:49
nl
Daniëlle van de Donk heeft dinsdagavond een wel heel speciaal doelpunt gemaakt. De nummer 10 van de Oranjeleeuwinnen scoorde namelijk in haar honderdste interland. Van de Donk brak de ban in het EK-kwalificatieduel met Rusland. De voetbalwedstrijd werd gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Het werd uiteindelijk 2-0.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Van de Donk scoorde in de twaalfde minuut. Vlak daarvoor, in de tiende minuut, werd ze al hartstochtelijk toegezongen door de fans. Het 'Daantje van de Donk... Van de Donk...' schalde door het stadion. Juist op dat moment, omdat 'Daantje' met nummer 10 speelt.

Wachten op privacy instellingen...

De treffer tegen Rusland was de achttiende van Van de Donk in Oranje.

Voor de wedstrijd al gehuldigd
Van de Donk werd overigens al voor de wedstrijd gehuldigd voor haar jubileum. Normaal gesproken vinden zulke huldigingen na afloop plaats. Omdat de Oranjeleeuwinnen het duel echter in Eindhoven speelden - bijna een thuiswedstrijd voor de uit Valkenswaard afkomstige Van de Donk - besloot de bond haar al voor de aftrap in de schijnwerpers te zetten.

Uit handen van KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee ontving ze een speciale herinneringsmedaille van de Europese voetbalbond, de UEFA. Van de Nederlandse bond mag de middenveldster van Arsenal ter ere van haar jubileum ook nog een sieraad uitzoeken.

Wachten op privacy instellingen...

Debuut in 2010
Van de Donk debuteerde op 15 december 2010 in Oranje. Dit als invalster in de wedstrijd tegen Mexico op een vierlandentoernooi in Zuid-Amerika. Ze veroverde al snel een basisplaats.

Oranje is in hoog tempo op weg naar kwalificatie voor het EK van 2021 in Engeland. De overwinning op Rusland betekende de vierde zege op rij in de kwalificatie waarin Oranje nu vier wedstrijden heeft gespeeld. De Russinnen zijn op papier de grootste concurrent van Nederland, maar ook zij konden de 'leeuwinnen' dinsdagavond niet echt in de problemen brengen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.