23 vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden in Schaijk, ook raak in De Heen

9 oktober 2019 om 09:21
nl
Een voetganger heeft woensdagochtend in een bosgebied in Schaijk 23 vaten gevonden. Het is nog niet duidelijk wat er precies in de vaten zit, maar de politie vermoedt dat het gaat om drugsafval. Ook in De Heen werden woensdag 23 vaten met chemicaliën gevonden. Hier gaat het volgens de politie mogelijk om chemicaliën bestemd voor een drugslab.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De vaten in Schaijk werden gevonden aan de Holenbergstraat, een doodlopende straat in een bosgebied. Specialisten van de politie, de brandweer en de gemeente zijn opgeroepen om de vaten te controleren. Nadat de vaten waren rechtgezet, bleek volgens de politie dat de grond afgegraven moet worden omdat er vaten hebben gelekt.

De plek waar de vaten zijn gevonden, is afgezet. De vaten worden afgevoerd.

Ook raak in De Heen
In een loods aan de Schansedijk in De Heen, gemeente Steenbergen, was het woensdag ook raak. In de loods werden door de politie 23 vaten gevonden. In de vaten zitten volgens de politie mogelijk chemicaliën die bestemd zijn voor een drugslab.

Aan het eind van de middag waren de vaten opgeruimd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.