Verwarde man in Nuenen opgepakt nadat gemeld werd dat hij schoolkinderen mishandelde

9 oktober 2019 om 10:45
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Er is volgens de politie woensdagochtend geen sprake geweest van de mishandeling van meerdere schoolkinderen in Nuenen. Wel is een verwarde man in de buurt van De Heijbloem in Nuenen opgepakt voor 'het maken van een slaande beweging naar een begeleider en mogelijk een kind'. Dit laat een woordvoerder van de politie weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Meerdere kinderen van basisschool De Rietpluim waren woensdag in de buurt van De Heijbloem met hun school bezig aan een 'vossenjacht'. Terwijl ze bezig waren met dat spel fietste er een man voorbij die een slaande beweging maakte. In eerste instantie was de melding dat er meerdere kinderen mishandeld zouden zijn. Daarop begon de politie een zoektocht. Ook werd een Burgernetmelding verspreid met het signalement van de man. De verdachte werd al snel aangehouden.

Een woordvoerder van de school liet eerder al weten dat er 'geen sprake was van mishandeling'. Uit het verhoor van de verdachte en uit verklaringen van getuigen is gebleken dat de man alleen slaande bewegingen zou hebben gemaakt. Hierdoor waren een of meerdere kinderen volgens de politie zeer geschrokken.

Aangehouden man krijgt hulp
Voor de man die woensdag werd aangehouden, wordt hulp ingeschakeld.

 

Wachten op privacy instellingen...