Minder gedoe met handbagage op Eindhoven Airport: vloeistoffen en laptop mogen blijven zitten

9 oktober 2019 om 18:43
Foto: Eindhoven Airport
Foto: Eindhoven Airport
Goed nieuws als je binnenkort vanaf Eindhoven Airport vliegt. Vanaf half december hoef je bij de veiligheidscontrole namelijk vloeistoffen en elektronische apparaten niet meer uit je handbagage te halen. Dit dankzij nieuwe scanners op de luchthaven. De controle zal dankzij de nieuwe scanners volgens de luchthaven veel sneller gaan.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

“Meer gemak dus voor de passagiers”, concludeert Eindhoven Airport.

Sinds eind vorig jaar zijn al twee van de acht zogenoemde securitylanes op de Eindhovense luchthaven uitgerust met de nieuwe scanners. De komende weken krijgen alle lijnen de nieuwe geavanceerde apparatuur.

Geavanceerde apparatuur
De bestaande apparatuur en metaaldetectiepoorten worden vervangen door CT-scanners voor handbagage en securityscanners voor passagiers. De CT-machines kunnen volgens het vliegveld veel meer dan de huidige apparatuur. Zo kan met de nieuwe apparaten een veel gedetailleerdere weergave van de handbagage worden gemaakt.

"De scans zijn nog nauwkeuriger dan voorheen", legt een woordvoerder van de luchthaven uit. "De nieuwe scanners zijn echt het summum op veiligheidsgebied." Bijkomend voordeel is dat op de luchthaven straks veel minder plastic zakjes hoeven te worden uitgedeeld. Die werden gebruikt door passagiers om hun vloeistoffen in te doen.

 

Wachten op privacy instellingen...