Bredase poppodium Mezz heropent deuren na verbouwing: 'We kunnen weer los' - Omroep Brabant

Bredase poppodium Mezz heropent deuren na verbouwing: 'We kunnen weer los'

9 oktober 2019 om 21:30
De Mezz in Breda, met rechts het café en links de zaal.
De Mezz in Breda, met rechts het café en links de zaal.
Poppodium Mezz in Breda heropent na een half jaar de deuren. Bezoekers kunnen vanaf donderdag weer terecht in de voor 1,8 miljoen euro verbouwde muziektempel aan de Keizerstraat. Mezz-directeur Frank van Iersel is tevreden: "Er is geen overschrijding van budget, we kunnen er weer tien tot twintig jaar tegenaan."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De Mezz is gevestigd in de monumentale officiersmess van de vroegere Chassékazerne en de daarnaast gelegen moderne aanbouw. Meest in het oog springend na de verbouwing is de aanbouw die bij Mezz is gedaan. Naast het bestaande gedeelte is een zanderige heuvel met betonranden verrezen, waaronder een nieuwe personeel- en opslagruimte is gemaakt. De heuvel wordt beplant en zal na verloop van tijd daarom helemaal groen kleuren.

Maar er is natuurlijk meer. Directeur Frank van Iersel somt de veranderingen op: "De zichtlijnen naar het podium zijn nu beter, het balkon is aangepakt, er is een uitbreiding met een popcafé, de horeca is aangepakt en er is betere ventilatie en verwarming."

Bekijk de video, neem alvast een kijkje in de verbouwde Mezz, en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

De kruin van Huub van der Lubbe
De verbouwing was hard nodig, meent Van Iersel. "Toen ik hier zeven jaar geleden begon, ik ben 1 meter 91 lang, zag ik als ik op het balkon stond nog net de kruin van Huub van der Lubbe, de zanger van De Dijk. Ja, dat soort dingen kun je eigenlijk niet maken."

"Het was pittig en de druk was hoog, maar je zou kunnen zeggen dat Mezz nu op orde is", vervolgt de directeur. "Dat betekent dat de bouwfouten van zestien jaar geleden zijn opgelost."

Op tijd en geen overschrijding van budget
Na de verbouwing kunnen er niet meer mensen in de grote zaal, de capaciteit blijft zeshonderd man. Klaar zijn ze echter nog niet bij Mezz met verbouwen, de kleine zaal wordt in 2021 nog wel uitgebreid.

"De verbouwing is natuurlijk in opdracht van de gemeente, want wij zijn de huurder. Breda heeft uiteindelijk 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld en zoals ik het nu zie is er geen overschrijding. Het is keurig en goed gedaan. We kunnen er weer tien tot twintig jaar tegenaan."

Open dag
Mezz wordt donderdagochtend officieel geopend door de Bredase wethouders Marianne de Bie en Paul de Beer. 's Avonds gaat het poppodium weer op volle toeren draaien met als eerste een optreden van Vive La Fête. "We kunnen weer los", lacht een tevreden Van Iersel.

Belangstellenden kunnen zaterdag naar het verbouwde poppodium komen, want dan is er tussen 11.00 en 15.00 uur een speciale open dag.

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...