Poten af van de scheidsrechter: ‘Dit weekend zijn er vijf geweldsincidenten geweest’ - Omroep Brabant

Poten af van de scheidsrechter: ‘Dit weekend zijn er vijf geweldsincidenten geweest’

9 oktober 2019 om 18:52
nl
Onder de naam ‘Blijf met je poten van de scheids af’ is voetbalscheidsrechter Stefan Verhoeven met andere collega’s een actie op Facebook begonnen. Dit heeft alles te maken met het geweld tegen scheidsrechters.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Stefan is al twintig jaar scheidsrechter. Hij is deze actie op Facebook begonnen om bewustzijn bij de mensen te creëren. Al is dit niet de eerste actie die is opgezet.

“Er verandert niets en ik weet ook niet hoe dat komt. Is het de mentaliteit van de spelers of de mensen langs de lijn? Daarom ben ik deze actie begonnen. Een soort bewustzijn bij de mensen creëren. Want dit is voor ons ook een hobby.”

Rode kaart
Het afgelopen weekend waren er al vijf geweldsincidenten volgens Stefan. Ook hij is wel eens de dupe. “Scheldpartijen langs de lijn en voetballers die over alles lopen te blèren. Een paar weken geleden gaf ik een speler een rode kaart en toen kreeg ik ook een duw.”

De scheidsrechter wil met deze actie niet alleen bewustwording creëren bij de mensen. “Ik wil ook dat de spelers en de mensen in het voetbal inzien dat het voor ons ook een hobby is.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.