'Vegan Streaker' weer aangehouden, nu konijnenhouderij doelwit

10 oktober 2019 om 23:33
De Vegan Streaker (foto: Vegan Strike Group)
De Vegan Streaker (foto: Vegan Strike Group)
Peter Janssen, de ‘Vegan Streaker’ uit Vught, is weer eens opgepakt. Volgens Omroep Gelderland is hij woensdagnacht aangehouden in het Gelderse Vragender.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie wil over hem alleen kwijt dat het om een 34-jarige inwoner van Vught gaat.

Janssen wordt geregeld aangehouden bij acties tegen, wat hij vindt, dierenmishandeling. Van stierengevechten en veehouderijen tot een paardenconcours. Het jongste doelwit, dat van woensdagnacht, was een konijnenhouderij. Ook een man van 49 uit Veldhoven werd hierbij gearresteerd.

LEES OOK: Dierenactivisten doen aangifte tegen zoon van Anky van Grunsven: 'Hij bedreigde ons met de dood'
Op heterdaad betrapt
De twee activisten werden op heterdaad betrapt nadat de politie rond half twee een melding had gekregen dat er een alarm in een stal was afgegaan. Terwijl een aantal agenten op afstand bleven, gingen collega’s het pand binnen en liepen ze daar de mannen uit Vught en Veldhoven tegen het lijf.

Beiden zijn na hun aanhouding en een politieverhoor weggestuurd. Het Openbaar Ministerie beslist hoe de zaak wordt afgedaan, zo meldt de politie. De Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is blij 'dat deze extremisten zijn opgepakt.' In april werd een varkenshouderij in Boxtel bezet door een grote groep actievoerders. Binnenkort buigt de rechtbank in Den Bosch zich hierover.

LEES OOK: Dierenactivisten dachten dat ze naar huis mochten, maar bus bracht ze naar het politiebureau

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...