Brabantse rugbyderby: kind van The Dukes, nu coach van tegenpartij Oysters - Omroep Brabant
Video

Brabantse rugbyderby: kind van The Dukes, nu coach van tegenpartij Oysters

12 oktober 2019 om 19:13
nl
Ze hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag was het zover: dé Brabantse rugbyderby tussen de Bossche The Dukes en de Oisterwijkse Oysters. Twaalf jaar geleden werd die match voor het laatst gespeeld, maar daarna degradeerden de Oisterwijkers uit het hoogste niveau. Sinds dit jaar zijn ze terug in de ereklasse en dat is extra spannend voor hun coach Joost Dooijenburgh. The Dukes is namelijk zijn oude club.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

"Het is een ander gevoel dan dat ik normaal hierheen ging", vertelt Joost gespannen voor de wedstrijd. "Nu wil ik hier iets komen halen en dat zijn de punten." Winnen is de ploeg inmiddels wel gewend. Onder leiding van Dooijenburgh werkte de ploeg zich in een mum van tijd twee klasses omhoog. "Nu staan we weer waar we horen."

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks de spanning, barst de Bosschenaar van het vertrouwen. "Als het team de gameplan aanhoudt, dan gaan we het heel ver schoppen." Zijn geschiedenis bij de club gaat hem niet per se helpen, maar hij denkt een goed beeld te hebben van wat hem te wachten staat. "We kennen de coach. Je weet van elkaar wie de spelers zijn en wat ze gaan doen."

De punten bleven achter in Den Bosch, The Dukes wonnen met 83-12. De Oysters kunnen 18 januari revanche nemen op hun eigen gras.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.