Video

Dit is waarom Thom kans maakt op de titel Brabander van het Jaar

11 november 2019 om 08:14
nl
De eerste genomineerde voor de titel Brabander van het Jaar 2019 is bekend. Thom Groenen uit Vught redde het leven van een vrouw, die met haar scooter op het spoor was gevallen. Hij trok haar net voor een trein van de rails af. De komende twee weken stellen we elke werkdag een genomineerde aan je voor.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Thom Groenen is op weg naar zijn werk, als hij een vrouw op het spoor ziet vallen. "Het regende die ochtend, de muts van haar jas hing voor haar ogen. Daardoor zag ze niet dat de slagboom net dicht ging omdat er een trein aan kwam. Ze botste in volle vaart tegen de slagboom en schoot er met haar scooter onderdoor."

Thom aarzelt geen moment. Hij kruipt onder de slagboom door en sleept de vrouw van het spoor. "Ik probeerde haar onder haar armen te pakken, maar dat lukte niet. Toen heb ik haar maar aan de kraag van haar jas meegesleurd. Want ik zag vanuit mijn ooghoek dat er op het spoor waar zij op lag een intercity aan kwam. En die was al vrij dichtbij."

Held
De trein botst in volle vaart tegen de scooter aan. Maar de vrouw komt er dankzij de dappere actie van Thom zonder kleerscheuren vanaf.

Thom is dus een held, al blijft hij er zelf heel bescheiden onder. "Het is wel bijzonder, een heldendaad. Maar ik voel me geen held. Ik vind dat iedereen dit zou moeten doen als iemand in nood is. Dat is toch heel normaal?"

Bekijk hier hoe Thom de vrouw van het spoor sleurde:

Andere genomineerden
Wil je ook de andere genomineerden leren kennen? Hou onze website in de gaten of kijk op tv naar Brabant Nieuws. Daarin wordt van 11 t/m 22 november iedere werkdag een genomineerde voorgesteld. Ook zal op die dagen een van de genomineerden te horen zijn in het radioprogramma Afslag Zuid.

Stemmen
Heb je een favoriet? Stemmen kan op www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar. De stembus is geopend van vrijdag 22 november 18.00 uur tot en met vrijdag 6 december 18.00 uur. Je vindt daar dan ook een overzicht van alle kandidaten.

Op eerste kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant TV wie de Brabander van het Jaar is geworden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.