Kenneth en Daisy zoeken gestolen frietkar: 'Als hij gevonden wordt, spring ik een gat in de lucht'

VLIJMEN - Kenneth en Daisy Kivits uit Vlijmen zitten met de handen in het haar. Dieven gingen er dit weekend met hun frietkar vandoor. Ze zijn een zoektocht begonnen via Facebook.

Nog steeds helemaal beduusd, staat Kenneth Kivits op de lege oprit. Hij wijst aan: "Hier stond de frietkar geparkeerd. Mijn zus Daisy had er vrijdag nog mee gewerkt. Ik wilde zaterdagochtend de spullen inladen omdat we er weer mee op pad moesten, maar hij stond er niet. Toen ik zag dat de sleutels binnen nog aan het rek hingen, wist ik dat het foute boel was."

Kenneth belde meteen zijn zus Daisy, met wie hij het bedrijf Snackmobiel-Vlijmen runt. Ze geloofde haar oren niet toen Kenneth vertelde wat er aan de hand was. Daisy: "Dat was echt flink schrikken. Ik dacht: daar gaat ons werk."

Daisy en Kenneth Kivits bij hun vervangende frietkar (foto: Imke van de Laar).

Boos
Kenneth en Daisy verkopen vanuit de wagen friet en snacks op onder meer feesten en evenementen. Nadat Daisy vrijdagavond met de wagen op pad was geweest, had ze de kar bij haar oma op de oprit geparkeerd. Daar werd hij dus 's nachts gestolen. "Ik snap niet dat mensen zoiets kunnen doen. Het is ons werk! En dat nemen anderen zomaar van je af."

Uit nood hebben ze nu maar een oude snackkar van stal gehaald. Die is een stuk kleiner, maar dan kunnen ze in ieder geval op pad.

Zoektocht
Kenneth en Daisy zijn inmiddels op Facebook een zoektocht naar hun frietkar gestart. Kenneth: "Een heleboel mensen hebben de oproep al gedeeld." Daisy vult aan: "En we hebben al een aantal tips gehad. Onze kar is zaterdagochtend nog gezien. En zaterdagavond in Hengelo."

Er is dus een kans dat hij vanuit Hengelo naar Duitsland is gebracht. Maar Kenneth en Daisy houden hoop dat hun frietkar teruggevonden wordt. Daisy: "Ik ga er niet meer vanuit. Maar als het zo is, dan spring ik een gat in de lucht."