Jongen (18) mishandeld en beroofd in het Bossche Broek, ook andere fietser belaagd

15 oktober 2019 om 08:00
nl
Een jongen van 18 uit Vught is zondagavond laat in het Bossche Broek in Den Bosch mishandeld en beroofd door een groepje jongemannen. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. De jongen die door het Bossche natuurgebied over de Sterrebosweg richting Vught fietste, werd geslagen en kwam op de grond terecht. Zijn belagers droegen bivakmutsen. Ze gingen er onder meer met zijn telefoon, laptop en portemonnee vandoor. Even eerder werd volgens de politie op dezelfde plek een andere fietser belaagd. Hij wist te ontkomen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Thuis aangekomen moest de 18-jarige jongen door medewerkers van de ambulance worden behandeld aan verwondingen aan zijn hoofd. Hij fietste rond half twaalf door het Bossche Broek toen hij een groepje jongemannen zag staan. Ze renden hem achterna en trokken aan de bagagedrager van zijn fiets. Daardoor viel hij.

Terwijl hij op de grond lag, werd hij geslagen en gedwongen zijn portemonnee en telefoon af te geven. Ook zijn rugzak met daarin zijn laptop moest hij afgeven. Vervolgens kreeg hij de opdracht door te fietsen. Dat deed hij. Thuis aangekomen belde hij de politie. Ook kwam een ambulance naar zijn huis zodat hij kon worden nagekeken.

Nog een fietser belaagd
De mishandeling van de jongen uit Vught gebeurde op de Sterrebosweg nabij de kruising met de Zuiderstrandweg. Een kwartier eerder werd volgens de politie op dezelfde plek in het Bossche Broek een andere fietser die op weg was naar Vught belaagd. Dit door waarschijnlijk dezelfde groep. Deze fietser wist ongedeerd weg te komen.

De politie vraagt mensen die meer weten dit te melden. Dinsdagochtend waren er volgens een woordvoerder nog geen tips binnengekomen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.