Tbs'er had mes waarmee hij staflid wilde steken om overplaatsing naar gevangenis af te dwingen

14 oktober 2019 om 17:50
Archieffoto.
Archieffoto.
Een tbs’er van de Pompestichting in Zeeland heeft gedurende lange tijd een mes in zijn bezit gehad. Daarmee wilde hij een staflid van de voormalige Corridor steken. Dat deed hij om een overplaatsing af te dwingen van de tbs-kliniek naar een gevangenis. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft dit maandag bekend gemaakt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man is na de vondst van het mes op zijn kamer ondergebracht op een speciale afdeling van LFPZ Zeeland, waarbij LFPZ staat voor Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg. Er is aangifte gedaan tegen hem.

Scherp punt geslepen
Het steekwapen werd eind september ontdekt. In dezelfde periode werden tijdens een controle in een andere kamer, maar op dezelfde afdeling, twee smeermessen aangetroffen. Bij één was er een scherpe punt aangeslepen. Het is niet bekend waarom de cliënt bij wie deze wapens zijn gevonden ze in zijn bezit had. Dit wordt nog uitgezocht.

Alle drie de messen werden aangetroffen op de zogeheten longstay-locatie van de Pompestichting. Hier verblijven tbs’ers, die ondanks behandeling niet veilig kunnen terugkeren in de maatschappij. Bijvoorbeeld, omdat ze niet meewerken aan een behandeling. In zulke gevallen kan tot plaatsing op een afdeling voor langdurig verblijf worden besloten.

De Pompestichting is de laatste tijd geregeld negatief in het nieuws.

LEES OOK:

Longstayplaatsen verhuizen van gevangenis in Vught naar De Corridor in Zeeland

Dader familiedrama Reek komt om bij crash tegen vrachtwagen, waarschijnlijk zelfdoding

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...