Na de boeren willen ouderen gaan demonstreren op het Malieveld: 'We worden neergezet als profiteurs'

16 oktober 2019 om 16:59
nl
De ene actie is nog niet afgelopen of de volgende staat al gepland. Ouderen zijn ontevreden over het pensioen en hebben voor vrijdag 1 november een massale demonstratie op het Malieveld in Den Haag aangekondigd. De 67-jarige Peter Bok uit Sint-Oedenrode is het ook beu en roept de ouderen op om mee te demonstreren.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

“We zijn boos en teleurgesteld. We worden nu een beetje afgeserveerd als de mensen die de pensioenfondsen leegtrekken en dat wij de profiteurs en graaiers zijn van deze maatschappij. Dat de jeugd bang is dat wij de pot helemaal leegmaken en dat er voor hen niets meer is. Niets is minder waar, maar zo hebben ze het vanuit Den Haag neergezet. Bovendien zetten we ons ook in als mantelzorger, oppasoma, oppasopa of vrijwilliger”, vertelt Peter Bok.

Niet bedelen
Op 1 november om twaalf uur wil Peter met de demonstranten in Den Haag zijn en twee uur later zit de demonstratie er alweer op. “Het hoeft niet lang te duren, maar we willen wel bepaalde mensen daar spreken. We zijn niet aan het bedelen, maar we willen iets onder de aandacht brengen.”

De eerste ouderen hebben zich al aangemeld. Peter hoopt dat door de aandacht in de media meer mensen naar Den Haag komen. “We moeten de ouderen uit hun luie stoel halen. Als je niet meegaat dan accepteer je dus tien procent korting op je pensioen. Ouderen is een behoorlijk schuldgevoel meegegeven. Ik denk dat dit ook de laatste kans is om ons te laten horen en ons niet weg te laten zetten. We hebben recht op wat wij betaald hebben.”

Met de bus
De boeren gaan op hun trekkers naar Den Haag, volgen de ouderen dit voorbeeld op hun scootmobiels? “Nee, wij gaan met een paar bussen per provincie en we gaan overal ergens staan met die bus. Op het Malieveld komen we samen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.