Jongen verstopt zich in bosjes met 144 illegale lawinepijlen en geeft toe dat het 'niet zo slim was'

BREDA - Een 16-jarige jongen is dinsdagavond aangehouden in Breda vanwege illegaal vuurwerk. De Bredanaar werd in de bosjes aangetroffen met 144 illegale lawinepijlen. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Eerder op de avond werden boa's naar de Heusdenhoutsestraat gestuurd omdat er vuurwerkoverlast zou zijn. Ter plekke troffen ze een groep jongeren aan. Die gaven aan geen vuurwerk te hebben en ze zeiden 'niks met het vuurwerk te maken te hebben'.

Weer overlast
Later op de avond kwam er weer een melding binnen van vuurwerkoverlast op dezelfde locatie. In de wijk aangekomen hoorden de boa's meerdere harde knallen.

Na een korte zoektocht zagen boa's drie jongens wegfietsen. Het viel op dat één van de jongens heel alert om zich heen keek en heel snel wegfietste bij het zien van de handhavers.

'Niet zo slim'
De boa's troffen vervolgens een fiets en een jongeman in de bosjes aan ter hoogte van de Kameelstraat. Toen de jongen uit de bosjes kwam, gaf hij gelijk toe dat zijn actie niet zo slim was. Het was namelijk een jongen die de dienders eerder op de avond ook al zagen.

De jongen kwam vervolgens met een doos vuurwerk uit de bosjes. Het ging om illegaal vuurwerk. In de doos zaten 144 lawinepijlen. Hij is opgepakt door de politie. In het huis van de jongen zal door de politie verder gekeken worden of er nog meer illegaal vuurwerk aanwezig is.

handhaving_breda

“De eerst vuurwerk vangst van dit jaar is een feit” 💥

Gisteravond werd een eenheid van ons door onze eigen meldkamer ter plaatste gestuurd naar de Heusdenhoutsestraat en omgeving in Breda voor een telefonische melding vuurwerkoverlast.
Op de locatie aangekomen hadden zij een groep jeugd aangetroffen.
De jeugd werd op de hoogte gebracht van de melding. De jeugd gaven aan geen vuurwerk te hebben, wat door de collega’s is gecontroleerd, en “ze hadden niks met het vuurwerk te maken” gaven zij aan 🤔.
Later op de avond kwam er wederom een melding binnen vanuit de meldkamer van de politie. 👮🏻‍♀️👮🏼‍♂️
Wederom weer het verzoek voor de collega’s om ter plaatse te gaan op
dezelfde locatie. 🚓
In de wijk aangekomen hoorden zij verschillende harde knallen.
Na een korte zoektocht zagen de collega’s 3 jongens fietsen.
Het viel de collega’s op dat 1 van de jongens heel alert om zich heen keek en heel snel weg fietste bij het zien van de collega’s.
De collega’s troffen een fiets en een jongeman in de bosjes aan ter hoogte van de Kameelstraat. Toen de jongen uit de bosjes kwam gaf hij gelijk toe dat zijn actie niet zo slim was. Het was namelijk dezelfde persoon als eerder op de avond.
De collega’s zagen toen dat de jongen met een doos vuurwerk de bosjes uit kwam. Het ging om illegaal vuurwerk. In de doos zaten 144 lawine pijlen. Hiervoor is er een politie eenheid ter plaatse geweest.
Het vuurwerk is in beslag genomen en de jongen is vervolgens aangehouden door de politie.
In de woning van de jongen zal door de politie verder gekeken worden of er nog meer illegaal vuurwerk aanwezig is 👀

#samenvoorveiligheid #handhaving #breda #vuurwerk

Meer over dit onderwerp:
VUURWERK BREDA ILLEGAAL VUURWERK AANHOUDINGEN