Jongen verstopt zich in bosjes met 144 illegale lawinepijlen en geeft toe dat het 'niet zo slim was'

16 oktober 2019 om 21:02
Het illegale vuurwerk. (Foto: Handhaving Breda / Instagram)
Het illegale vuurwerk. (Foto: Handhaving Breda / Instagram)
Een 16-jarige jongen is dinsdagavond aangehouden in Breda vanwege illegaal vuurwerk. De Bredanaar werd in de bosjes aangetroffen met 144 illegale lawinepijlen. Het vuurwerk is in beslag genomen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Eerder op de avond werden boa's naar de Heusdenhoutsestraat gestuurd omdat er vuurwerkoverlast zou zijn. Ter plekke troffen ze een groep jongeren aan. Die gaven aan geen vuurwerk te hebben en ze zeiden 'niks met het vuurwerk te maken te hebben'.

Weer overlast
Later op de avond kwam er weer een melding binnen van vuurwerkoverlast op dezelfde locatie. In de wijk aangekomen hoorden de boa's meerdere harde knallen.

Na een korte zoektocht zagen boa's drie jongens wegfietsen. Het viel op dat één van de jongens heel alert om zich heen keek en heel snel wegfietste bij het zien van de handhavers.

'Niet zo slim'
De boa's troffen vervolgens een fiets en een jongeman in de bosjes aan ter hoogte van de Kameelstraat. Toen de jongen uit de bosjes kwam, gaf hij gelijk toe dat zijn actie niet zo slim was. Het was namelijk een jongen die de dienders eerder op de avond ook al zagen.

De jongen kwam vervolgens met een doos vuurwerk uit de bosjes. Het ging om illegaal vuurwerk. In de doos zaten 144 lawinepijlen. Hij is opgepakt door de politie. In het huis van de jongen zal door de politie verder gekeken worden of er nog meer illegaal vuurwerk aanwezig is.

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...