Video

Explosief dat voor deur werd gelegd van restaurant Bij Hos in Valkenswaard is granaat

17 oktober 2019 om 10:05
nl
Het explosief dat woensdagnacht is gevonden voor de deur van restaurant Bij Hos in Valkenswaard, blijkt een granaat te zijn. Het ding werd gevonden nadat getuigen iemand zagen wegrennen bij het restaurant in de Karel Mollenstraat Zuid. Zij schakelden de politie in.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De eigenaar van het restaurant heeft aangifte gedaan bij de politie en Bij Hos is gesloten. Er is nog niemand opgepakt. De politie doet buurtonderzoek.

Geld problemen
Volgens een buurtbewoner zouden verschillende leveranciers geld tegoed hebben van de eigenaar van Bij Hos. De politie wil dat niet bevestigen. Burgemeester Anton Ederveen is op zijn vakantieadres geïnformeerd over de vondst.

Locoburgemeester Theo Geldens heeft op het incident gereageerd. “Ik wil graag even gezegd hebben dat wat er vannacht is gebeurd, erg vervelend voor de omwonenden was. We kunnen nog niet inhoudelijk reageren op deze zaak. We zijn in afwachting van het politierapport. Op basis daarvan zullen we, samen met de politie, kijken of en welke maatregelen er nodig zijn.”

Drugspand
Caroline Raaijmakers woont tegenover het pand. "Ik was op het balkon gaan kijken wat er gebeurde en de politie riep naar mij dat ik naar binnen moest gaan. Toen vond ik het spannend. Voor zoverre weet ik van de zaak dat het een hele aardige jongen is en dat het een drugspand is geweest." Uiteindelijk moest ook zij haar huis verlaten.

In het verleden is het al vaker onrustig geweest rondom dit pand. Er is tot twee keer toe drugs gevonden, maar dit was niet onder de naam Bij Hos.

Zeker twintig bewoners van het appartementencomplex aan de overkant werden woensdagnacht uit hun woning gehaald. Ze werden opgevangen in de tent van het Vogelverschrikkersfestival. Het festival heeft zijn activiteiten weer opgepakt en gaat donderdag gewoon door.

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) onderzocht de granaat. In verband met mogelijk explosiegevaar werd de omgeving in een straal van honderd meter afgezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.