Masturberen in bijzijn van oppasmeisjes: cel en tbs

17 oktober 2019 om 14:30
nl
Zeven nietsvermoedende meisjes zijn maandenlang door een 51-jarige man uit Lith misleid. En dat deed de man alleen om zich letterlijk en figuurlijk zelf te bevredigen. De rechtbank in Den Bosch sprak donderdag klare taal en legde de geboren Veldhovenaar tien maanden cel en tbs met dwangverpleging op.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man wist zijn slachtoffers zo ver te krijgen zich beschikbaar te stellen als oppas. En dat, terwijl hij geen jonge kinderen had. Dit gebeurde tussen 1 juni vorig jaar en midden januari dit jaar. In bijna alle gevallen wist hij de meisjes via internet te 'strikken' om voor 8,50 tot 15 uur te komen oppassen. Soms deed hij zich voor als vrouw.

Over de schreef tijdens slaapwandelen
Tijdens een kennismakingsgesprek in zijn huis vertelde de man dat ze nog meer konden verdienen als ze wilden meewerken aan een 'slaaponderzoek'. Hij zei dat hij leed aan een stoornis, waardoor hij 's avonds wel eens slaapwandelde. Tijdens die nachtelijke activiteiten masturbeerde hij in het bijzijn van de meisjes, die zestien, zeventien en achttien zijn. Soms vroeg hij hen hem te helpen.

De man moest zich voor zijn vergrijpen onlangs verantwoorden voor de rechtbank. Hij zei alleen maar van plan te zijn zich te 'exhibitioneren' en dat hij niet de intentie had om in het bijzijn van de meisjes ontuchtige handelingen te plegen. De officier van justitie geloofde er niets van en eiste tien maanden gevangenisstraf en dwangverpleging.

Slachtofferverklaring
Tijdens de zitting legde één van de meisjes een slachtofferverklaring af. Hieruit bleek dat wat haar is overkomen 'een grote impact op haar heeft gehad', aldus de rechtbank. De man uit Lith moet haar een schadevergoeding van ruim vijfhonderd euro betalen. De man heeft zelf geen jonge kinderen, wel volwassen kinderen die niet bij hem wonen.

Zowel uit de zitting als uit de uitspraak van de rechtbank kwam verder naar voren dat de man een recidivist is. Hij pleegde in het verleden vergelijkbare feiten en was hiervoor juist in behandeling toen hij vanaf juni 2018 weer de fout inging. Tbs met dwangverpleging vond de rechter dan ook op zijn plaats en hij sloot niet uit dat de behandeling mogelijk langer dan vier jaar gaat duren. Met deze maatregel kunnen de man en anderen in bescherming worden genomen, zo staat in het vonnis.
LEES OOK: 'Slaapwandelende' man (51) masturbeert naast oppasmeisjes, justitie eist tien maanden cel en tbs

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.