Misstanden bij autobedrijven, onder meer wapen en drugsgoederen gevonden

18 oktober 2019 om 14:46
nl
Bij een aantal garages en autoverhuurders in Drunen en Sprang-Capelle zijn deze week misstanden aan het licht gebracht. Op het terrein van een van de bedrijven werd een niet van echt te onderscheiden verboden alarmpistool in beslag genomen. Op een andere plek werden handelaarskentekenplaten gevonden. Bij twee andere autobedrijven werden goederen aangetroffen, die nodig zijn voor de hennepteelt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Auto(verhuur)bedrijven worden al langer in de gaten gehouden, omdat gemeenten en politie rekening houden met ondermijnende criminaliteit.

Illegale activiteiten
Hierbij wordt de maatschappij ontwricht door criminele activiteiten. Omdat er ook geregeld illegaal stroom wordt afgetapt, was er dinsdag ook personeel van energiebedrijf Enexis aanwezig.

De controles werden uitgevoerd door ambtenaren van de gemeenten Heusden (waar Drunen onder valt), Loon op Zand en Waalwijk (waartoe Sprang-Capelle behoort). Er werden ongeveer twintig autobedrijven onder de loep genomen. Een aantal van de gecontroleerde locaties zijn in beeld gekomen door tips van burgers.

LEES OOK: Verdacht veel kappers en autoverhuurders, gemeenten willen criminele ondernemers dwarsbomen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.